Bahan-bahan:
2 biji Telur
1 biji Kuning Telur
60g Mentega (dicairkan)
4 sudu besar Gula
1 cawan Susu sejat
3 sudu besar Tepung Jagung
1 tin Kernel Jagung Manis (tapiskan airnya)
1 tin Jagung Manis ala Krim
Cara penyediaan:
- Panaskan oven 180°C
- Sapukan mentega pada permukaan dalam mangkuk casserole.
- Di dalam mangkuk lain, pukul telur perlahan-lahan.
- Masukkan mentega cair, gula dan susu. Kacau rata.
- Kemudian masukkan tepung jagung dan kacau lagi hingga sebati.
- Masukkan jagung manis dan jagung manis ala krim. Kacau hingga sebati.
- Tuangkan bancuhan ke dalam mangkuk casserole.
- Bakar selama 50 minit.
- Sejukkan sebentar pada suhu bilik dan boleh dihidangkan.
No comments:
Post a Comment